Amino Acid Liquid 500ml

1,400.00 RSD

Dodaj u listu želja
Dodaj u listu želja
Šifra proizvoda: QNT-1 Kategorije: ,

Dodatne informacije

Ukus

Crveno voće

opis proizvoda

Aminokiseline su organske smeše iz kojih se grade proteini. Idealne su za dopunu ishrani sportista, koji žele da u periodu teških i napornih treninga sačuvaju već stečenu mišićnu masu, a ujedno i poboljšavaju i absorbciju proteina unetih iz klasične hrane i samim tim pojačavaju anabolne procese u organizmu.
Proteini su građeni od lanaca aminokiselina. U prirodi se nalazi 20-25 aminokiselina, a u molekulu proteina 200 aminokiselina, što znači da se lanci aminokiselina ponavljaju više puta. Kada se aminokiseline nalaze samostalno u krvi zovemo ih slobodne aminokiseline. Dve spojene aminokiseline zovu se dipeptidi; tri -tripeptidi; više aminokiselina (50-100)-polipeptidi. Više polipeptida čine proteine. Oni se razlikuju po broju aminokiselina, obliku molekula i frekvenciji javljanja.
Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. Vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu aminokiselinskog sastava. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalne, dok se aminokiseline koje naš organizam nije u mogućnosti da sintetiše nazivaju esencijalne aminokiseline i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

napomena - Način korišćenja

Piti 15 ml jednom do dva puta dnevno između obroka.

Nutritivne vrednosti

 Serving size 25ml
 100 ml
 25 ml
 Energy
 233kcal/994kJ
 58,3 kcal/ 248kJ
 Proteins
 40,3 g
 10 g
 Carbohydrates
 14,5 g
 3,6 g
 Vitamin B6
 2,3 mg
 0, 575 mg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Amino Acid Liquid 500ml“